040 - 20 55 300        0492 - 55 99 88

040 - 20 55 300
0492 - 55 99 88Adres

Vraagprijs

Perceeloppervlakte

Woonoppervlakte

Inhoud

Bouwjaar

Kanaaldijk Noord West 47, Helmond

€ 1.450.000,= kosten koper

Circa 825 m² m2

Circa 380 m² m2

Circa 2500 m3

Circa 1834

brochure downloaden
bezichtiging aanvragen

Tot in detail gerestaureerde monumentale villa met kantoorruimte voorzien van alle comfort. Exclusief wonen op hoog niveau in het stadshart van Helmond. De villa kan ook dienst doen als kantoor al dan niet gecombineerd met wonen. Het betreft een Rijksmonument.

Inhoud : ca. 2.500 m³
Woonoppervlak : ca. 380 m²
Overige inpandige ruimte : ca. 120 m²
Externe bergruimte : ca. 130 m²
Perceeloppervlakte : ca. 825 m² villa en ca. 1.234 m² gehele object
Bouwjaar : ca. 1834
Kadastraal bekend : Gemeente Helmond, sectie G, nummer 2449, groot 11,75 are, nummer 3366, groot 59 m²
Aanvaarding : in overleg

Vraagprijs: € 1.450.000,-- k.k. (exclusief Kaarsenfabriek)
De villa is eventueel met het achtergelegen kaarsenfabriekje te koop.


Buitengewoon Wonen
Het Huis met de Klok staat midden in Helmond aan het Kanaal, waar het tot ver in de jaren ‘70 een drukte van belang was met passerende vrachtschepen. Nog steeds bevindt het Huis zich op een bruisende locatie midden in de stad, recht tegenover het gezellige Havenplein.
Alhoewel het pand tegenwoordig dienst doet als kantoor, is het een heerlijke plek om te wonen. Daarvoor heeft het Huis nagenoeg volledig haar originele indeling als woning behouden, met fraai gestileerde vertrekken, een grote leefkeuken, openhaardpartijen, en sanitaire voorzieningen op alle verdiepingen. Al deze vertrekken kennen een hoogwaardig afwerkingsniveau en vrijwel alle authentieke elementen zijn behouden gebleven.
Er zijn verder diverse kelderruimtes onder het gebouw, die ook te gebruiken zijn als bijvoorbeeld atelier, speelruimte, opslag e.d. De zolder is een grote open ruimte met alle houten balken in het zicht. Het Huis heeft een eigen energieopwekking door middel van zonnecollectoren.
Het erf aan de achterzijde van het Huis ademt een oase van rust in een fraai aangelegde stadstuin met terrassen, vijverpartij en bomen. Er bevindt zich ook een authentiek bijgebouw genaamd “De Kaarsenfabriek” met een eigen binnenplaats.
De kaarsenfabriek bijkopen behoort tot de mogelijkheden.
Indien gewenst, is het Huis tevens zeer geschikt voor een “bedrijf of praktijk aan huis”- De bovenverdieping beschikt over een keuken, 2 badkamers en 3 royale verblijfsruimten, en de sfeervolle ruime zolderverdieping met houten plafondbalken is bij de woonfunctie te betrekken. De ruimten op de begane grond kunnen dienst doen als kantoor, spreek- of behandelkamer, etc.
Parkeren kan op eigen terrein met meerdere auto’s.
Het Huis met de Klok werd in 1834 gebouwd als woning voor de voorname textielfamilie Bots. In 1857 werd het Huis verkocht aan een andere bekende Helmondse textielfamilie Raymakers, die er ruim 125 jaar met 5 generaties zou blijven wonen.
Vanaf begin tachtiger jaren heeft de laatste eigenaar uit de familie Raymakers het huis verkocht en is het sedertdien zowel in bedrijfsmatig als particulier bezit geweest. Het pand werd in 2011 verworven door de huidige eigenaar, die het pand middels een omvangrijke renovatie in medio 2011 tot uitstekende conditie heeft gebracht. Het herenhuis heeft weer voor lengte van jaren een solide fundament gekregen. De allure van weleer komt in nagenoeg alle vertrekken tot in de kleinste details van afwerking naar voren.

Er zijn goede verbindingswegen naar Eindhoven (circa 13 km) en ’s-Hertogenbosch (circa 45 km). De villa beschikt over ruime parkeergelegenheid op eigen terrein, afgesloten door middel van een automatisch bedienbare poort. De voortuin is voorzien van een fraai smeedijzeren hekwerk. Entree met imposante voordeurpartij.

Indeling
Begane grond
Grote representatieve hal met lange gang naar diverse vertrekken. De vloer is belegd met antraciet grijze hardstenen tegels. De wanden zijn afgewerkt met exclusieve wandbekleding. Centraal in de hal is de monumentale trappartij naar de verdieping. Zowel links als rechts van de hal zijn hoge dubbele deuren.
De linker verbindingsdeur komt uit in de studeer-/werkkamer. Deze prachtige ruimte heeft een fraaie parketvloer, luxe wandbekleding, origineel plafond met ornamenten en radiatoromtimmeringen. Er is een deur naar het kantoor dat links naast de villa is gesitueerd en een eigen entree heeft. Ook hier is de vloer afgewerkt met parket.
Verder is hier ook een verbindingsdeur naar de keuken.

Keuken
We kunnen hier met recht spreken van een leefkeuken. De inrichting is zeer compleet. Er is een kookeiland met inductiekookplaat, een vaatwasser (Miele), grote oven, magnetron (Gaggenau), een koeler (Miele) en zeer veel kastruimte. Het blad is gemaakt van Belgisch hardsteen. De keukenvloer is afgewerkt met leisteen. De wanden en het plafond zijn voorzien van stucwerk. Ook hier zijn de radiatoren aan het zicht onttrokken door een luxe ombouw. Vanuit de keuken kunt u naar de kelder en naar de gang.

Living
Dubbele deuren vanuit de hal verschaffen toegang tot de living. Deze bestaat uit een salon en een eetkamergedeelte. Deze zijn door middel van schuifdeuren van elkaar te scheiden. De kamers hebben authentieke parketvloeren.
In de salon is een originele wandlambrisering, fraaie gashaard met houtsnijwerk schouw en een stucwerk plafond. Ook hier zijn de radiatoren netjes weggewerkt. De eetkamer beschikt over een strakke schouw met een gashaard voorzien van afstandsbediening. Het plafond is afgewerkt met stucwerk en originele ornamenten.

Via de eetkamer bereikt u de gang. Het ruime gastentoilet is in de stijl van deze villa
uitgevoerd.
Een trap achter in de gang komt uit in het appartement welke in het souterrain is gerealiseerd. Dit gastenverblijf heeft een eigen zit-/slaapkamer, een open keuken en een toilet, een douche, betegelde vloer en stucwerk wanden. Er is een eigen entree aan de achterzijde van de villa.

Kelder
De gehele villa is deels boven maaiveld onderkelderd. Zodoende hebben diverse ruimtes daglichttoetreding. Deze ruimte is opgedeeld in diverse compartimenten. Er is een wijnkelder, kantoor, provisiekelder, archiefruimte, bergruimte enzovoorts.
De multifunctionele kelder is op stahoogte.


Eerste verdieping
Overloop met stucwerk wanden en stucwerk plafond. De vloer is afgewerkt met origineel hout (1834). Slaapkamer 1 heeft een gelakte houten vloer, stucwerk wanden en plafond. Deze slaapkamer is licht en ruim van opzet. Een lange gang biedt toegang tot de andere slaapkamers, badkamers en tot een balkondeur naar het platte dak.

Badkamer 1 is een zeer complete gastenbadkamer. De vloer en wanden zijn met marmer betegeld. Er is een ligbad op pootjes, twee vaste wastafels in een meubel en een toilet.

De laundry bevindt zich naast de badkamer.
Hier is een keukenblok geplaatst met gaskookplaat, afzuigkap, boven- en onderkastjes. Tevens zijn hier de aansluitingen voor de wasapparatuur.

Er is een ruim masterappartement wat u bereikt via een gang met luxe kastenwand met hang- en legmogelijkheden en lades. Tevens bevindt zich hier een separaat toilet. De vloer en wanden zijn ook hier weer afgewerkt met marmer. Het toilet en de wastafel zijn van het merk Heritage.

Masterbedroom voorzien van luxe vloerbedekking, stucwerk wanden en stucwerk plafond en raamblinds. Er is een grote walk-in-closet.

Het masterappartement beschikt over een eigen zeer luxe badkamer. Er is een doorloopdouche met twee glasdeuren, twee vaste wastafels met luxe kasten, een zeer speciaal ligbad en luxe betegelde wanden en vloer.

Ruime derde slaapkamer met stucwerk wanden en stucwerk plafond en een houten vloer.


Tweede verdieping
Via een vaste trap is de tweede verdieping bereikbaar. Zeer ruime multifunctionele zolderruimte met bordes met bellevue over het Havenplein. De zolder is op diverse manieren in te delen. Er zijn meerdere kamers mogelijk. In een gesloten kast bevindt zich de CV-opstelling. Er is een douche en vaste wastafel op deze etage. De fraaie kapconstructie is nog volledig in het zicht.

Tuin
Onder architectuur aangelegde achtertuin met sierbestrating van oude klinkers, gazon, bomen en vaste planten. Er is een vijver met zuiveringsinstallatie. Er is parkeergelegenheid voor 9 auto’s. De achtertuin biedt optimale privacy.

Kaarsenfabriek
Achter in de tuin staat een oud fabriekje, de voormalige kaarsenfabriek. Deze fraaie ruimte is volledig gerestaureerd. Het fabriekje heeft 3 sheddaken. Hierdoor heeft u een mooie lichte ruimte. Toegang tot ontvangstruimte. Op de vloer ligt een mooie tegelvloer voorzien van vloerverwarming. Er is een sfeervolle gashaard, een toiletgroep met dames- en herentoilet en een compleet ingerichte keuken. Het achterste deel heeft een parketvloer. Er is een schuifpui naar de eigen binnenplaats.

Deze prettige multifunctionele ruimte is voor veel doeleinden geschikt.

De mogelijkheid bestaat om de villa met tuin te kopen, maar ook om de kaarsenfabriek erbij te kopen.

Naast de villa bevindt zich een kantoor. Dit representatieve kantoor heeft een eigen entree. Er is een verbindingsdeur naar de villa maar het kantoor kan ook zelfstandig gebruikt worden. De kantoorruimte beschikt over een pantry en toilet. Op de vloer ligt een fraaie parketvloer.

Stijlvolle Bedrijfslocatie
Het Huis staat midden in Helmond aan het Kanaal, waar het tot ver in de jaren ‘70 een drukte van belang was met passerende vrachtschepen. Nog steeds staat het Huis als Rijksmonument op een aansprekende locatie in het centrum van Helmond tegenover de terrassen van het Havenplein.

Het Huis doet al vele jaren dienst als kantoor, waarbij de oorspronkelijke indeling als woonhuis en haar originele elementen zorgvuldig bewaard zijn gebleven. Het gehele gebouw ademt historie - voor uzelf, uw organisatie maar ook voor uw klanten is het Huis met de Klok een inspirerende plek!

Op alle verdiepingen zijn de representatieve vertrekken in te richten als individuele kantoren, als team-werkplekken, of bijvoorbeeld als vergaderruimten. Tot zelfs in de kelderruimte kunnen comfortabele werkplekken worden gecreëerd.
Op het achterterrein bevindt zich nog een separaat bijgebouw genaamd “De Kaarsenfabriek”, dat thans gebruikt wordt als multifunctionele expositieruimte met keuken en eigen sanitaire voorzieningen.

Het gehele Huis kent een hoogwaardig afwerkingsniveau, en heeft een eigen energieopwekking door middel van zonnecollectoren.
Indien gewenst, is het Huis tevens zeer geschikt voor een “bedrijf of praktijk aan huis”-indeling. De bovenverdieping beschikt over een keuken, 2 badkamers en 3 royale verblijfsruimten, en de sfeervolle ruime zolderverdieping met houten plafondbalken is bij de woonfunctie te betrekken.

De ruimten op de begane grond kunnen goed dienst doen als kantoor, spreek- of behandelkamer.

Bijzonderheden
-Monumentaal pand in het centrum van Helmond.
-Ideale combinatie van wonen en werken aan huis.
-Ook kantoor of horeca mogelijk.
-Perfecte afwerking die behoort bij de stijl van de woning.
-Gerestaureerd tot in de puntjes
-Privacy biedende achtertuin.

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de kopende partij, binnen vijf weken na het bereiken van de mondelinge overeenstemming, een waarborgsom te storten in handen van de notaris, groot 10% van de koopsom. Het is de kopende partij ook toegestaan een bankgarantie te stellen ter grootte van dit bedrag.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meting is gebaseerd op NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

×